Pochettino o dilemi zvanoj Harry Kane: Najbolnije situacije

Trener Tottenhama pred finale LP

Pochettino o dilemi zvanoj Harry Kane: Najbolnije situacije

Harry Kane se izgleda uspio oporaviti od povrede zbog koje je propustio finiš sezone. Napadač Tottenhama je tako prije nekoliko dana sam poručio da je spreman za finale Lige prvaka, ali da će konačnu odluku o tome da li će početi utakmici ili uopšte igrati naravno donijeti trener Pochettino.

Došao je i dan velikog finala na stadionu Wanda Metropolitano, a Mauricio Pohcettino još drži u tajnosti svoj plan za Harryja Kanea.

Iako nije otkrio da li planira Kanea uvrstiti u početni sastav za večerašnji duel sa Liverpoolom, Pochettino je istakao da su takve odluke najbolnije.

Da li će Kane biti u startnih 11 Tottenhama vjerovatno je pitanje kojem se pred finale daje najviše značaja, a Pochettinu su ga postavili i britanski novinari.

"Kao i uvijek u fudbalu, bolno je kada dođu ovakve utakmice, a vi možete koristiti samo 11 igrača od početka. To je najbolnija situacija", istakao je jučer Pochettino, nakon čega je odgovorio na direktno pitanje novinara o tome da li je donio odluku o Kaneu:

"Da, ali imamo odraditi još jedan trening, pa ćemo onda vidjeti."

Mnogi su mišljenja da Pochettino ne bi smio imati dilemu ukoliko je Kane spreman. Međutim, Spursi su "cvjetali" i bez svog prvog špica, posebno na putu do finala Lige prvaka.

Heung-Min Son i Lucas Moura su preuzeli odgovornost u napadačkoj trećini terena, a čini se da se njih dvojica sjajno nadopunjuju, prije svega utrčavanjima i odličnim kretnjama bez lopte.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Čini se da je čak i činjenica da ni Son ni Moura nisu klasični centarfori pomogla Tottenhamu s obzirom da često izlaze na bokove, mijenjaju pozicije i tako otežavaju markiranje protivničkim defanzivcima.

Igrao Kane ili ne, kladionice dosta manje šansi za pobjedu u večerašnjem finalu daju Tottenhamu. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za finale Lige prvaka!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.