Pochettino potvrdio da je spreman za novi posao

Stiže na St. James Park?

Pochettino potvrdio da je spreman za novi posao

Bivši trener Tottenhama Mauricio Pochettino indirektno je potvrdio da je zainteresovan da ambiciozni projekat Newcastlea.

Svrake su proteklu deceniju tavorile, dva puta se ispadale iz Premier lige, ali sve bi se moglo promijeniti u narednom periodu s obzirom da na čelo kluba dolazi saudijski milijarder.

Na Otoku tvrde da Mohammad Bin Salman želi Newcastle učiniti jednim od najjačih klubova u ligi i s tim u vezi uveliko traje potraga za novim pojačanjima, a na mjestu trenera bi mogao biti upravo Pochettino koji je i dalje bez angažmana.

Po pitanju takvih glasina sada se oglasio i sam Pochettino.

"Koji klubovi čine veliku šestorku? To se stalno mijenja. Tottenham nije bio među najboljih šest, sada nema ni Arsenala. Morate poštovati sve klubove. Svi pokušavaju, svi ulažu i svi imaju ambicije da budu u samom vrhu. Niko nije za podcijeniti", kazao je Pochettino, ne skrivajući da bi ponovo radio u Engleskoj.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Volim Englesku, želim da i dalje živim u Londonu, ali otvoren sam i za druge opcije. Vidjet ćemo šta će se dogoditi. Spreman sam, uglavnom, baš kao i moj cijeli stručni štab. Mnogo smo naučili tokom rada u Espanyolu, Southamptonu i Tottenhamu, tako da možemo dosta toga ponuditi."

Špekuliše se kako Newcastle nudi Pochettinu petogodišnji ugovor s primanjima od 19 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi