Pochettino stao u odbranu Sona i obrušio se na VAR
Pochettino je izjavio da je Son bio u jako lošem stanju nakon starta na Gomesu

Trener Spursa je bio razočaran

Pochettino stao u odbranu Sona i obrušio se na VAR

S. Pašalić

Everton i Tottenham su u posljednjoj utakmici 11. kola Premier lige odigrali 1:1, ali rezultat ne kraju nije bio u prvom planu.

Naime, u 79. minuti Son Heung-Min je napravio faul na Gomesu i zbog toga je dobio crveni karton, a igrač Evertona je zaradio težak lom noge zbog čega su mnogi igrači bili u šoku, a u najvećem je čini se bio upravo Son.

Trener Tottenhama, Mauricio Pochettino je nakon meča komentarisao ovu situaciju i istakao da Son nije zaslužio da dobije crveni karton.

"Jako nam je žao. Bila je to stvarno loša situacija, imao je jako puno nesreće pri padu u toj akciji. Možemo poželjati samo najbolje i naravno da smo potrešeni zbog te situacije, izjavio je Pochettino nakon utakmice.

"Nogomet nije bitan, on je važan, njegova situacija je važna. Možemo razgovarati o nogometu, ali uvijek se osjećamo loše, osjećamo tugu i vrlo smo devastirani zbog akcije, ali bilo je tako, tako teško."

"Sonny je bio devastiran. Tačno je tokom situacije bilo vrlo zbunjujuće. Bilo je puno napetosti, teško je biti miran."

"Ali nakon što vidite situaciju na TV-u, jasno je da to nikad nije bila njegova namjera i nikad nije bio spreman učiniti ono što se dogodilo poslije. Bilo je to jako, jako loša sreća za Andrea, loša sreća za njegovu porodicu i za Everton."

"Naravno da se završilo s crvenim kartonom za Sonnyja, stvarno nepošteno. Stanje i atmosfera u igri su se promijenili. Razočaran sam zbog rezultata i razočaran zbog mnogih stvari koje su se dogodile tokom više od 90 minuta."

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Mislim da su svi vidjeli utakmicu. Ne možete se složiti sa isključenjem Sonnyja i mnogim stvarima koje su se događale prije."

"VAR mora pomoći sudijama. Ne znam šta se događa s ovim alatom, ali umjesto da pomogne i presudi, stvara veću zbrku. Moramo pregledati snimke, jer VAR mora provjeriti akciju Sonnya, mora provjeriti penal. Mislim da naše sudije moraju izaći pred ekran i provjeriti, kao u ostalim ligama.", dodao je Pochettino.

Top Komentari

rajvosa46
Kakav Sonny šta pišete
2 0
afica2007
Poserem vam se na google prevoditelj
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi