Pochettino: Tottenham je popularniji od Arsenala i Chelseaja
Foto: EPA

Uživa u Londonu

Pochettino: Tottenham je popularniji od Arsenala i Chelseaja

Za sjajne rezultate Tottenhama u ovoj sezoni najveće zasluge pripadaju Mauriciju Pochettinu.

Otkako je 2014. godine stigao na White Hart Line, ovaj argentinski stručnjak sjajno vodi Tottenham i ove sezone se sa 'Pijetlovima' bori za titulu šampiona Engleske. Pochettino je, uz to, postao omiljeno lice među navijačima i ne čudi što želi što duže ostati na kormilu londonskog kluba. 

"Volio bih da ostanem što duže. Ovo je klub sa historijom, najpopularniji u Londonu, više i od Chelseaja i od Arsenala. Zaista uživam ovdje", izjavio je Pochettino, koji ne skriva da ima velike ambicije.

"Tottenham je historijski klub na istom nivou sa Manchester Unitedom i Liverpoolom. Vraćamo taj pobjednički mentalitet, ne smijemo da se osjećamo inferiorno u odnosu na ostale, bez obzira što su možda talentovaniji od nas."

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tottenham u Premiershipu trenutno za vodećim Chelseajem zaostaje četiri boda. Ipak, u klubu ne gube nadu da mogu na kraju sezone postati prvaci. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi