Pochettino vidi da je vrag odnio šalu: Spremna ponuda od 50 miliona funti za prvo pojačanje
Pochettinu ove sezone nikako ne ide na klupi Tottenhama

Spursima su hitno potrebna pojačanja u januaru ukoliko žele završiti među prve četiri ekipe

Pochettino vidi da je vrag odnio šalu: Spremna ponuda od 50 miliona funti za prvo pojačanje

S. Pašalić

Tottenham ove sezone uopšte ne liči na tim koji je prije nekoliko mjeseci igrao finale Lige prvaka.

Spursi se nakon 12 odigranih kola nalaze tek an 14. mjestu sa osvojenih 14 bodova i ostvarene samo tri pobjede, a Mauricio Pochettino ima mnogo problema u timu.

Trener londonskog tima je od starta nove sezone imao nezadovoljnih, ali i povrijeđenih igrača što je dovelo do loših rezultata, a ukupna atmosfera u timu nije pretjerano dobra.

Pochettino je svjestan da će mu trebati neka pojačanja u januaru kako bi pokušao da odvede Tottenham do kraja sezone među prve četiri ekipe i osigura Ligu prvaka, a čini se da mu je jedan igrač opasno zapeo za oko.

Naime, engleski mediji pišu da je Tottenham spreman da u zimskom prelaznom roku pošalje ponudu od 50 miliona funti za igrača Lyona, Memphisa Depaya.

Holanđanin je već igrao u Engleskoj, ali ne sa previše uspjeha. Naime, on je 2015. godine stigao iz PSV-a u Manchester United, ali je u 53 odigrana meča postigao samo 7 golova i upisao je 6 asistencija.

Ipak, od dolaska u Lyon prije dvije godine situacija se potpuno promijenila pa je on odigrao 130 utakmica u dresu ovog kluba te je postigao 50 golova i upisao 42 asistencije.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Top Komentari

Pala
Isto kao i barcelona totenhem se citavo vrijeme oslanjao na golove hery kane, kao barcelona na mesija ako oni ne povuku nece niko.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije