Pochettino: Zaslužili smo pobjedu više nego remi

Trener Tottenhama

Pochettino: Zaslužili smo pobjedu više nego remi

Juventus i Tottenham remizirali su sinoć u Torinu u prvom susretu osmine finala Lige prvaka.

Bianconeri su odlično otvorili meč i već nakon osam minuta igre su imali prednost od 2:0, međutim hrabri Tottenham je do kraja uspio izjednačiti i izvući remi.

Nakon utakmice trener Mauricio Pochettino je bio zadovoljan zalaganjem svoje momčadi, a kazao je i, između ostalog, da je Tottenham zaslužio pobjedu više nego remi.

"Fantastična utakmica. Bili smo nesmotreni i u devet minuta smo primili dva gola, ali pokazali smo sjajan karakter. Želim čestitati igračima, zaostajali smo 2:0 u Torinu protiv momčadi koju je teško slomiti. Zaslužili smo pobjedu više nego remi", komentirao je Pochettino za BT Sport, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Zreliji smo sada, ma dosta je tim narastao u posljednjih nekoliko sedmica. Ovo je pravi primjer koliko možemo. U fudbalu je potrebna i sreća, sve je otvoreno, ali nadamo se pobjedi na Wembleyu."

Revanš je na rasporedu 7. marta u Londonu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi