Pochettinova poruka Newcastleu: Dovedite mi ovog igrača i dolazim

Po pisanju Mundo Deportiva

Pochettinova poruka Newcastleu: Dovedite mi ovog igrača i dolazim

Kako prenosi španjolski Mundo Deportivo, nova uprava Newcastlea sve je bliže dogovoru s trenerom Mauriciom Pochettinom. 

Argentinski je strateg bez angažmana otkad je dobio otkaz u Tottenhamu krajem prošle godine, a čini se da bi bio fantastično rješenje za klupu "Svraka".

Kako piše Mundo, nova uprava koja je u procesu kupnje kluba na čelu s kontroverznim saudijskim princom Mohammedom bin Salmanom, imat će velike financijske mogućnosti ovog ljeta. Već su brojni engleski mediji nagađali oko nekih imena, ali prvo konkretno pojačanje koje je zatražio Pochettino zove se Philippe Coutinho.

Ukoliko Coutinho stigne na St. James Park, sigurna je akvizicija i Mauricio Pochettino, koji izrazito cijeni Brazilca s kojim je surađivao kratko vrijeme u Espanyolu prije osam godina. Navodno je, kako piše engleski The Sun, Pochettino bio razočaran upravom Tottenhama što svojevremeno nije uspjela dovesti Barcinog igrača, trenutno na posudbi u Bayernu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mundo Deportivo spominje cifru od oko 100 miliona eura, iako se taj iznos mijenja ovisno o tome koji medij, engleski ili španjolski, piše o njemu. Jedno je sigurno - uskoro 28-godišnji polivalentni ofanzivac mogao bi sljedeću sezonu dočekati u crno-bijelom dresu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi