Coutinhov transfer je pravi košmar za Barcelonu: Katalonci ga još uvijek nisu otplatili Liverpoolu!

Ako opet zaigra...

Coutinhov transfer je pravi košmar za Barcelonu: Katalonci ga još uvijek nisu otplatili Liverpoolu!

E. Škorić

Barcelona je za Philippea Coutinha do sada Liverpoolu platila 135 miliona eura, ali i dalje transfer nije okončan.

Coutinho je 2018. godine potpisao za Barcelonu nakon fantastičnih pet godina na Anfieldu, ali iako je doveden kao veliko pojačanje, na Nou Campu nije dobio pravu priliku.

Odigrao je tek sezonu, ukupno 52 meča u kojima je postigao 13 golova, no prošle godine ga je klub odlučio posduiti Bayernu, koji nema namjeru da ga zadrži. Prema posljednjim informacijama iz Španije, trener Quique Setien želi da mu da novu priliku.

Povratak brazilskog reprezentativca mogao bi dodatno koštati Barcelonu, koja ga je dosad već platila 135 miliona eura.

Naime, Barcelona je dužna Liverpoolu platiti dodatnih 20 miliona eura ako Coutinho odigra još 24 utakmice za klub. Ukupno bi, uz dvije dodatne klauzule iz ugovora, Barca Coutinha na kraju mogla platiti oko 160 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Iako se nedvojbeno radi o vrhunskom nogometašu, očigledno da Coutinhovo dovođenje nije vrijedno tolikog novca? Osim, ukoliko zaista iskoristi drugu priliku na Nou Campu i postane ključan u timu koji naprijed ima Messija, Griezmanna, Dembelea...

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi