Počinje bitka za Rim, samo jedna stvar je izvjesna - crveni karton
(Foto: EPA) Kada su isključenja u pitanju, Old Firm je "mala maca" za Derby della Capitale.

Strasti su uvijek uzavrele u rimskom derbiju

Počinje bitka za Rim, samo jedna stvar je izvjesna - crveni karton

Danas je na rasporedu Derby della Capitale. Roma je formalni domaćin na Olimpicu, a "bitka za Rim" počinje u 15:00 sati. 

Susret Lazija i Rome je puno više od fudbala i utakmica koja budi mnogo strasti i emocija, a to se reflektuje i na samom terenu.

Tako su uzavrele strasti, tenzije i ogromno rivalstvo doprinijeli činjenici da je crveni karton gotovo zagarantovan u duelima rimskih rivala.

Tako su samo u posljednih pet rimskih derbija viđena četiri crvena kartona, a njih 33 od sezone 1994/1995. Ovo je zaista ogromna brojka uzme li se u obzir da su npr. u zadnjih 12 Old Firm derbija između škotskih velikana, Celtica i Rangersa, viđena tek dva isključenja.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Važan podatak je i da je Roma na svakom od "domaćih" derbija uspjela postići barem jedan gol još od 2007. godine, dok Lazio ne zna za pobjedu nad najljućim rivalom već 11 utakmica.

Današnji Derby della Capitale će biti 149. po redu u Seriji A, a ukupno 171. duel Rome i lazija.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi