"Podignut ćemo statuu Višći ako nastavi ovako"

Veoma je cijenjen u turskom klubu

"Podignut ćemo statuu Višći ako nastavi ovako"

Edin Višća već godinama uživa zvjezdani status u Istanbul Basakšehiru.

Reprezentativac naše zemlje je u turski tim došao još 2011. godine i u međuvremenu se etablirao u jednog od najboljih fudbalera u Super ligi, što, naravno, nije promaklo ni klubovima iz drugih zemalja.

U gotovo svakom prijelaznom roku Višćino ime se dovodi u vezu s brojnim klubovima, ali kako je svaki put dosad pokazao lojalnost, postao je simbol Basakšehira.

Koliko je značajan za ovaj klub najbolje pokazuje i izjava koju je za Anadoliju dao predsjednik Goksel Gumusag.

"Za Višću redovito dolaze ponude. Ne znamo šta će biti u budućnosti, osim da će Višća s nama biti do kraja sezone. Voljeli bismo da ostane i nakon toga, spremni smo za nastavak saradnje, jer svi znaju koliko je važan za Bašakšehir. Jedan je od najboljih igrača, zna turski, daje intervjue na turskom. Igrač je evropskog kvaliteta", izjavio je Gumusag.

A ukoliko ostane, spremni su mu pokazati koliko ga cijene.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

"Ukoliko nastavi ovako igrati, izgradit ćemo mu statuu. Nevjerovatan je karakter, veoma je vezan za Basakšehir", poručio je prvi čovjek turskog kluba.

Višći ugovor inače važi do 2021. godine, a dosad je za klub iz Istanbula odigrao ukupno 312 utakmica i postigao 84 pogotka. Tom je dodao i 87 asistencija.

Top Komentari

teddy sheringham
Ili vas Višća super plaća da se ovako reklamira po netu ili on bojkotuje igru za repku ili je turska liga taraba liga.
4 0
Juve88
A u repki deceniju nije odigrao utakmice kako treba
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti