Škrtel junak Bašakšehira, prvijenac Sturridgea za Trabzonspor

Turska Superliga

Škrtel junak Bašakšehira, prvijenac Sturridgea za Trabzonspor

E. Škorić

Bašakšehir je tek u nadoknadi došao do pobjede u osmom kolu turske Superlige, a siguran kod kuće bio je Trabzonspor.

Trabzonspor je s 4:1 nadigrao Gaziantep, a prvijenac u dresu novog kluba postigao je bivši napadač Liverpoola Daniel Sturridge.

On je u 9. minuti pogodio za 1:0, a u 14. je asistirao Sorlothu za 2:0. Jefferson smanjuje na 2:1 u 54. minuti, ali Sosa i Sari do kraja meča pogađaju za slavlje Trabzonspora, koji je sada vodeći s 15 boova, ali drugoplasirana Alanya ima bod i utakmicu manje.

Bašakšehir je vezao treću pobjedu, pošto je s 2:1 savladao Goztepe. Guldbrandsen je u 11. postigao gol za 1:1, ali gosti se vraćaju u 64. minuti kada je gol postigao Aydogdu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Tek u nadoknadi je Bašakšehir došao do pobjede, a prvijenac je postigao iskusni stoper Martin Škrtel.

Bh. reprezentativac Edin Višća odigrao je 90 minuta za Bašakšehir, koji u idućem kolu igra upravo protv Trabzonspora na svom stadionu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi