Dobio otkaz zbog podrške turskoj vojsci, bivši klub ga zove nazad

Poruka na Twitteru

Dobio otkaz zbog podrške turskoj vojsci, bivši klub ga zove nazad

Kako je veliki dio svjetske javnosti osudio ofanzivu turske vojske na sjever Sirije, tako su na osude naišle i poruke nekolicine turskih fudbalera oružanim snagama svoje države.

Među prvima koji su se našli u problemu je bio Cenk Sahin, sada već bivši fudbaler St. Paulija.

"Mi smo uz našu herojski vojsku, naše molitve su sa vama", napisao je Sahin na svom Instagramu i izazvao burne reakcije. Odmah su navijači St. Paulija zatražili da mu se uruči otkaz. Navijači St. Paulija su poručili i da "ovo nije prvo javno i medijsko izjašnjavanje Sahina na ovu temu", te da je i ranije "izražavao svoj nacionalizam i prezir prema kurdskom narodu".

St. Pauli je danas i zvanično prekinuo saradnju sa Sahinom.

"Interni pregled Sahinovog Instagram posta o slanju turske vojkse u Siriju je završen. Nakon dodatnih razgovora između kluba i igrača, Cenk Sahin je oslobođen svojih dužnosti u klubu i ova odluka stupa na snagu momentalno. Primarni faktor u donošenju ove odluke su kontinuirano nepoštivanje vrijednosti kluba i potreba da se igrač zaštiti", poručili su iz St. Paulija, te, između ostalog, dodali: "Nakon brojnih razgovora sa navijačima, članovima kluba i prijateljima čiji korijeni su iz Turske postalo je nam je jasno da ni na koji način ne možemo pokušavati suditi o percepcijama ili stavovima osoba iz drugih kultura. Međutim, činjenica da odbijamo sve akte rata uopšte nije otvorena za diskusiju. Takvi činovi i izrazi solidranosti sa njima se protive vrijednostima našeg kluba".

Ubrzo nakon vijesti o Sahinovom otkazu, oglasio se Bašakšehir - njegov bivši klub.

Čini se da istanbulski klub sada zove Sahina da se vrati. Naime, Bašakšehir je na svom Twitteru objavio Sahinovu fotografiju uz poruku: "Vrati se kući".

Ovaj 25-godišnji krilni napadač je 2016. godine stigao u St. Pauli na posudbu iz Bašakšehira, a njegov ugovor je godinu dana kasnije otkupljen za milion i 300 hiljada eura.

Top Komentari

zakeroni
Kad mogu englezi,francuzi,amerikanci,rusi...slaviti svoje vojnike i ratove u siriji sto ne bi mogli turci? Onooo jednina zemlja koja ima granicu sa sirijom nema pravo da ratuje a ovi s druge strane planete imaju?! Nije mi to bas jasno
10 1
Panjevi7
Šta je Turska danas pokazuju ovi silni napadi na nju,svi su se udrizili protiv! Turskoj nije lahko ali se drzi uspravno,,,,Aferim
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije