Podjela bodova u Bugojnu i Živinicama, pobjede Rudara i Metalleghea

24. kolo Prve lige FBiH

Podjela bodova u Bugojnu i Živinicama, pobjede Rudara i Metalleghea

Samir Mlaćo

Sigurnu pobjedu upisali su danas nogometaši Rudara iz Kaknja nad Čapljinom u okviru 24. kola Prve lige FBiH. Domaći su slavili sa 2:0, a oba pogotka postignuta su u prvom poluvremenu. Mrežu gostiju pogađali su Spahić i Čiva.

Podjelu bodova vidjela je publika u Živinicama gdje je Slaven ugostio mostarskog Veleža (1:1). Domaći su poveli preko Mujkića u 40. minuti, da bi konačnih 1:1 postavio Mujezinović na asistenciju Behrama početkom drugog poluvremena.

Pogodaka nije bilo u duelu Iskre i Igmana (0:0). Viđen je neizvjestan meč sa mnogo prekida, a junak gostiju mogao je biti Zeljković čije je pokušaje u par navrata sjajno zaustavio golman Iskre Karavdić. Na kraju domaći navijači nisu bili zadovoljni suđenjem, pa su djelioci pravde   sa terena spraćeni uz pomoć policije.

Najefikasniji susret viđen je na Piroti gdje su u kantonalnom derbiju snage odmjerili Travnik i Metalleghe. Gosti su slavili sa 4:2, a već nakon 25. minuti imali su dva gola prednosti. Pogađali su Tankuljić i Pljevljak.

Travnik se budi te pogocima Fazlića i Rastoke dolazi do poravnanja, međutim Jajčani do kraja postižu dva pogotka i nastavljaju sa sjajnim igrama u drugom dijelu sezne. Mrežu Kolaka dva puta zatresao je Dženan Haračić.

Prva liga FBiH, 24. kolo:

FK Rudar - HNK Čapljina 2:0

FK Slaven - FK Velež 1:1

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK Iskra - FK Igman 0:0

NK Travnik - NK Metalleghe 2:4

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi