Radović: Kalkulacija nema i ne smije ih biti, od prve minute imamo jasan cilj

Šef struke FK Olimpik jasan

Radović: Kalkulacija nema i ne smije ih biti, od prve minute imamo jasan cilj

Samir Mlaćo

Dragan Radović na Otoku se vratio polovinom proljetnog dijela prethodne sezone.

Po završetku sezone brzo se dogovorio sa čelnicima kluba o produžetku saradnje i u novu sezonu kreće sa novim timom i jednakim ciljem.

"Ostaje žal za prethodnom sezonom. Neki kiksevi na domaćem terenu, ali i nekoliko nepravdi prema nama koštali su nas plasmana u Premijer ligu BiH. Dugo smo po završerku sezone analizirali učinjeno i sve što mogu reći je da smo vrlo dobro svjesni koje nam se stvari ne smiju ponoviti ove sezone".

O ekipi koja je sklopljena pred ovu sezonu Radović kaže da je svjesno sklapana kako bi zadovoljila potrebe koje iziskuje takmičenje.

"Tokom analize jasno smo naglasili koji nam igrači ne trebaju iz prethodne sezone, ali i kakav tip igrača nam treba za novu sezonu. Tako smo i dovodili igrače. Stiglo je nekoliko iskusnih fudbalera koji imaju znanje i iskustvo igranja u Premijer ligi i Prvoj ligi Federacije i svakako da od njih očekujemo da podnesu teret sezone".

Radović se posebno osvrnuo i na mlade igrače u svom timu.

"Imamo nekoliko izuzetno mladih igrača, koji tek dolaze i siguran sam da ćemo u narednoj sezoni moći na njih računati u potpunosti. Također, timu smo priključili nekoliko juniora koji pokazuju da bi u godinama koje dolaze mogli biti oslonac ekipe, a to nam je svakako i cilj da iz vlastite škole crpimo igrače za roster prvog tima".

Pripreme su kaže Radović prošle dobro, nekoliko manjih povreda nije poremetilo ritam rada.

"Dobro smo radili. Imali smo dovoljan broj utakmica u kojima smo pokazali određene pomake, kako su pripreme odmicale. Drago mi je da su svi dobro podnijeli treninge, koji su u određenim fazama bili izuzetno naporni".

O predstojećoj sezoni u Prvoj ligi FBiH, Radović kaže da je svjestan šta ga očekuje, ali i da je spreman da podnese pritisak koji nosi borba za prvo mjesto.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Vidite, kalkulacija nema i ne smije ih biti. Mi želimo prvo mjesto i idemo po njega od prve minute duela u Vitezu. Sve ispod prvog mjesta za nas je neuspjeh. To smo jasno naglasili i igračima na prvom sastanku i od prvog dana smo se tako i postavili. Vidim kako i druge ekipe rade, koga dovode i sigurno da mogu s pravom reći da imamo najkvalitetniji roster i najbolje uslove za rad od svih ekipa. Ova liga iako je mnogi potcjenjuju je puna ‘nagaznih mina’ i dosta ‘teških’ terena i ekipa sa kojim je teško izaći na kraj. Nadam se da će se sve rješavati za zelenim terenom, a tu ne vidim ko bi u konačnici mogao biti ispred nas".

Sezonu otvarate protiv Viteza na gostovanju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi