Pogba brutalno iskren: Nismo više najbolji na svijetu
FOTO - EPA

Francuska bez pobjede u pet mečeva

Pogba brutalno iskren: Nismo više najbolji na svijetu

A. Beganović

Aktuelni svjetski prvak, reprezentacija Francuske, ne briljira u posljednje vrijeme, no i pored toga Mbappe i društvo nalaze se na čelu grupe D kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u kojoj igra i naš nacionalni tim.

Francuska je bez pobjede na pez uzastopnih mečeva, a među reprezentacijama koje nisu uspjeli savladati je i Bosna i Hercegovina.

Pored našeg nacionalnog tima Francuzi nisu uspjeli savladati Mađarsku, Portugal, Švirasku i Ukrajinu, a posljednji put izabranici Didiera Deschampsa slavili su na Evropskom prvenstvu protiv Njemačke.

Loša serija, ali i loša igra upalili su alarme u Francuskoj, a sve više se govori i odlasku sa klupe legendarnog Deschampsa. Svjesni su u Francuskoj da ne pružaju partije kakve su očekivane, a veznjak Paul Pogba smatra da nisu više najbolji na svijetu.

"Prošlo je dosta vremena od naše posljednje pobjede. Nedostaje nam pobjeda", rekao je Pogba, pa zatim dodao:

"Nismo više najbolji na svijetu. Moramo dosta toga promijeniti, moramo biti agresivniji. No, to nije sve, moramo unijeti više želje u igru, moramo se više truditi".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Podsjetimo, Francuska je u pet odigranih mečeva kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo osvojila 9 bodova. Ostvarila je dvije pobjede uz tri remija.

No, posljednji put su Francuzi slavili prije Evropskog prvenstva i to u duelu sa našim nacionalnim timom. Na Grbavici je krajem marta bilo 0:1.

Top Komentari

JuventinoBK
Pripadaju radi morona koji igra kateanco, koji ne zna akcije nacrtati, alwgrijev brat.
2 1
Vela82
Isti gotov tim bukv ko iz 2018, a evo propadaju, dzaba su i Benzemu pozvali
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi