Pogba koristi svaku priliku da provocira Josea Mourinha: "Nisam nikad bio odbrambeni igrač"

Uživa od dolaska Solskjaera

Pogba koristi svaku priliku da provocira Josea Mourinha: "Nisam nikad bio odbrambeni igrač"

E. Čaušević

Fudbaleri Manchester Uniteda jučer su u velikom derbiju kao gosti savladali Tottenham sa 1:0 u okviru 22. kola engleskog Premiershipa.

Crveni đavoli se nalaze u navjerovatnoj seriji nakon što je otkaz dobio Jose Mourinho, a njegovo mjesto preuzeo je Ole Gunnar Solskjaer. United već ima šest pobjeda zaredom, te su se priključili ekipama u vrhu tabele. Iako su se donedavno borili za osmo mjesto sada su na šestoj poziciji i imaju isto bodova kao petoplasirani Arsenal.

United i Tottenham su odigrali pravi derbi, a junak je na kraju bio David de Gea koji je fantastičnim odbranama donio svojoj ekipi pobjedu. Istakao se i Paul Pogba sa sjajnom asistencijom za Rashforda, te je francuski veznjak preko noći zaigrao kao preporođen.

Očito je Pogbi najviše prijao odlazak Josea Mourinha, a i nakon sinoćnje utakmice iskoristio je priliku da "bocne" Portugalca. Pogba je poručio da on nikada nije bio odbrambeni igrač, te da je sretan što konačno ima trenera koji to razumije.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"S taktikom i igrom koju smo prije imali bilo je teško bilo šta napraviti. Nisam odbrambeni igrač i drago mi je da je to Solskjaer shvatio. Pozicija koju sam danas je igrao je ona na kojoj se najbolje osjećam. Trener mi je jasno rekao da idem u kazneni prostor i zabijam golove. Konačno uživam igrajući fudbal", rekao je Pogba.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi