Pogba, Niguez, Dybala... Ko je najbolji mladi igrač Evrope?

Velika lista kandidata

Pogba, Niguez, Dybala... Ko je najbolji mladi igrač Evrope?

Edmir Škorić

Kandidati za najboljeg mladog evropskog igrača godine su Paulo Dybala, Ousmane Dembele, Kingsley Coman i Saul Niguez.

Dybala je postiga 16 golova uz osam asistencija za Juve, koji je i ove godine osvojio Scudetto i s njim u nominaciji za najboljeg mladog igrača je Paul Pogba. 

Šestnaestogodišnji golman Milana Gianluigi Donnarumma također je na prestižnoj listi talentiranih igrača iz Serije A, a tu su još Interov Mauro Icardi, napadač Torina Andrea Beltoti i Fiorentinina zvijezda Federico Bernardeschi.

U Francuskoj dominiraju 18-godišnja senzacija Rennesa Dembele, PSG-ov Adrien Rabiot, Sofiane Boufal iz Lillea... 

Iz Bundeslige konkurišu Bayernov Coman, Julian Weigla, wonderkid Borussije Dortmund. 

Iz Španije nam dolaze Jan Oblak, golman Atletica, potom Saul Niguez, koji je dao gol Bayernu u prvom meču polufinala Lige prvaka, Marco Asensio i Aymeric Laporte iz Athletica, Denis Suarez iz Villarreala...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi