Pogbu pitali ko je bolji od njega: Jedno ime je zaprepastilo apsolutno sve
Foto: EPA

Stavio mnoge ispred sebe

Pogbu pitali ko je bolji od njega: Jedno ime je zaprepastilo apsolutno sve

Midhat Šljivak

Paul Pogba je prelaskom iz Juventusa u Manchester United postao najskuplji fudbaler svijeta.

Crveni đavoli su ga u ljeto 2016. godine platili čak 105 miliona eura, ali epitet najskupljeg igrama na terenu Francuz nije opravdao.

Ipak, on još uvijek važi za jednog od najboljih veznjaka na svijetu, pa su ga novinari sa Canala + pitali kojeg veznog igrača smatra boljim od sebe.

Odabrao je Pogba poznata imena. Iniesta, Modrić, Kroos, David Silva, De Bruyne, Yaya Toure, a zatim je dodao i neočekivano ime - Abou Diaby.

Nekadašnjem veznjaku Arsenala povrede su uništile karijeru, ali za Pogbu je on nevjerovatan igrač kojeg smatra boljim od sebe.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ljudi su ga lako zaboraili, ali on je bio nevjerovatan vezni igrač na obje strane terena", smatra Pogba.

Diaby je trenutno bez kluba, a posljednji tim u kojem je nastupao je francuski Marseille, gdje je odigrao šest utakmica u dvije sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije