Pogledajte tabelu nakon današnje utakmice: Zmajevima samo čudo može pomoći...

BiH izgubila od Armenije

Pogledajte tabelu nakon današnje utakmice: Zmajevima samo čudo može pomoći...

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je danas u Jerevanu od Armenije sa 4:2 u susretu 6. kola kvalifikacija za EP.

Izabranici Roberta Prosinečkog na taj način su izgubili gotovo sve šanse za jedno od prva dva mjesta u našoj skupini.

I prije ovog meča se znalo da nam u Jerevanu igra samo pobjeda da ostanemo u kakvim-takvim šansama za EURO, a nakon poraza je gotovo jasno da to ne možemo ostvariti.

Naša reprezentacija je ostala na četvrtoj poziciji grupe J sa sedam osvojenih bodova. Armenija je sada ispred nas sa dva boda više. Naš tim idalje ima pet manje od drugoplasirane Finske, ali i meč više. Finci večeras igraju protiv Italije kući, a čak i da izgube to nama više neće ništa posebno značiti.

Problem nam je sada i Grčka koja večera igra sa Lihtenštajnom i u slučaju pobjede i ona će imati sedam bodova. Stvari će biti nešto jasnije svakako nakon večerašnjih utakmica iz naše grupe, ali bez obzira na rezultate koji budu postignuti jasno je da se mi više apsolutno ništa ne pitamo.

Podsjetimo, naš tim u oktobru igfra kući protiv Finske i u gostima protiv Grčke.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Naravno, kao nada nam ostaje Lioga nacija kroz koju se također možemo plasirati na EURO.

Top Komentari

zvjezdan10
jbo vas čudo , nama 20 godina evo uvijek treba čudo neko
9 1
Balans
A sad adiooooo ..... i ko zna kad!!
1 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi