Pohvale selektora Danske na račun Eriksena
FOTO: Age Hareide (desno) (EPA)

Vezista Tottenhama postigao hat-trick

Pohvale selektora Danske na račun Eriksena

Selektor reprezentacije Danske Age Hareide iskoristio je priliku da nakon sinoćnjeg meča protiv Republike Irske pohvali veznog fudbalera svog tima Christiana Eriksena.

Vezista Tottenhama je sinoć u gostima protiv Irske postigao čak tri gola i na taj način je pomogao svojoj reprezentaciji da se domogne Svjetskog prvenstva u Rusiji. 

Nakon susreta Hareide je rekao da, baš kao i ostale reprezentacije, i njegova reprezentacija ima jednu veliku zvijezdu. 

"Sve reprezentacije koje će igrati na Svjetskom prvenstvu imaju neke zvijezde među igračima, a Christian (Eriksen) je pokazao da imamo i mi. On je među deset najboljih igrača na svijetu. Vidjeli smo to protiv Real Madrida. On je vjerovatno jedan od najboljih na svojoj poziciji u Evopi. Umije da postiže golove, asistira i da prolazi kroz prostor i tamo gdje ga nema", rekao je Age Hareide.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Podsjetimo, Eriksen je u ovom kvalifikacionom ciklusu postigao čak 11 golova za Dance, a na posljednjih 15 susreta postigao je isto toliko golova. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi