Pola svjetske populacije gledalo Mundijal u Rusiji

Vrtoglave brojke

Pola svjetske populacije gledalo Mundijal u Rusiji

FIFA je objavila podatak koji govori da je gotovo pola svjetske populacije gledalo ovogodišnje Svjetsko prvenstvo u fudbalu.

Prema izvještaju Publicis Media Sport & Entertainmenta, 3.57 milijardi ljudi je, barem u jednom trenutku, gledalo smotru najboljih svjetskih fudbalskih reprezentacija u Rusiji.

Samo finalni susret između Hrvatske i Francuske gledalo je više od milijardu ljudi, tačnije 1.12 milijardi.

Polufinale između Hrvatske i Englese je bio drugi najgledaniji meč turnira, dok je na trećem mjestu drugi polufinalni duel, u kojem su snage odmjerile reprezentacije Francuske i Belgije.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Ove brojke idu u prilog tvrdnji da je Mundijal u Rusiji bio najbolji Mundijal ikada... Obožavatelji širom svijeta su nezasiti kada je fudbal svjetske klase u pitanju", poručio je Philippe le Floc'h, šef komercijalnog sektora FIFA-e.

Top Komentari

Miskolizac
Hrvatska sila, bila i ostala!!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije