Policija u Bakuu zaustavila navijača Arsenala u dresu Mkhitaryana

Neugodna situacija

Policija u Bakuu zaustavila navijača Arsenala u dresu Mkhitaryana

Edmir Škorić

Sutra se igra finale Evropske lige između Arsenala i Chelseaja na stadionu u Bakuu.

Za mnoge je neshvatljiva UEFA-ina odluka da se finale igra u Azrebejdžanu, ali prvi čovjek Evropske nogometne federacije Aleksandar Čeferin objasnio je to riječima da "svi imaju pravo da uživaju u ovakvom nogometu".

Nije se naravno moglo znali da će u finalu igrati dvije ekipe iz Londona, pa time Čeferin opravdava to što je velika udaljenost od Londona do Bakua i jedva će po nekoliko hiljada navijača obje ekipe doći na finale.

Za neke je dolazak u Baku problem, pa je tako Armenac Henrikh Mkhitaryan odbio da putuje na ovo finale iz sigurnosnih razloga. Iako su UEFA i Azerbejdžan uradili sve da Mkhitaryan može ući u zemlju, on je odbio uz tvrdnje da se ne bi osjećao sigurno.

A nesigurno se na ulici Bakua osjetio i jedan navijač u dresu Mkhitaryana, pošto ga je policija zaustavila.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Video je objavljen na portalima, no nema detaljnih informacija o 'incidentu' i da li je navijač možda kažnjen zbog ovog "prekršaja". Naravno, sve to dolazi zbog jako loših odnosa Armenije i Azerbejdžana.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

To samo tako podrzavam policiju u Baku, nema veci lazova i lopova od Jermena, dobro sam ja licno upoznao Jermene, pises tako zato sto ne znas ko su Jermeni, Jermeni su isti kao i nase komsije preko Drine, pises "Bolesnici"zato sto ne znas nista o njima.
2 0
Kiss
gadan narod jermenci,samo neka je lake zarade i ništa ne radit židovi
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi