Poljaci predložili plan premijeru: Pronašli su način da sezonu nastave s navijačima

Postepeno vraćanje publike na stadion

Poljaci predložili plan premijeru: Pronašli su način da sezonu nastave s navijačima

E. Škorić

Informacije koje stižu iz Poljske mogle bi da obraduju sve ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svijetu.

Osim incijative da nastave sezonu, Poljaci kao za sada jedini u Evropi rade i na tome da se nogomet nastvi uz prisustvo publike na tribinama, unatoč tome što još uvijek nije proglašen kraj pandemiji koronavirusa.

Super Express iz Poljske stigao je do dokumenta kojeg su nogometne vlasti u toj zemlji poslale premijeru Matešu Morawiecku, a pretpostavlja se da je plan postepeno vraćati ljude na nogometne stadione.

U dokumentu poslano premijeru naglašeno je da će djelomični ulazak navijača na tribine, uz sve mjere opreza, biti globalan događaj i stavit će poljski nogomet kao preteču. U prvoj fazi bi se popunilo do 20 posto tribina, s jednim važnim upozorenjem.

"Maksimalno popunjavanje svakog javnog sektora stadiona dostupnog do razine od 20% njegovog kapaciteta i održavanje maksimalne moguće udaljenosti između navijača na svim tribinama", naglašeno je u pismu.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Upozorenje je, međutim, da u početku ne bi bilo više od 999 ljudi, pa to ne bi bio masovni događaj. Gledaoci bi trebali nositi maske, ulaznice bi se kupile putem interneta, a organizatori bi pružili sve potrebno za održavanje sigurnosti: distancu, dezinfekciona sredstva, plan za ulazak i napuštanje stadiona.

Poljski nogometni savez spreman je odmah djelovati i vratiti se nogometu zajedno sa navijačima, ali konačna odluka pripada premijeru Morawiecku. Prema nagovještajima iz Poljske, postoje dobre šanse da se to zaista i dogodi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi