I 100.000 bi se prodalo: Poljaci u nevjerovatnom roku rasprodali karte za finale baraža!

Poljska u finalu play-offa

I 100.000 bi se prodalo: Poljaci u nevjerovatnom roku rasprodali karte za finale baraža!

Eldar Ganibegović

Fudbalska reprezentacija Poljske prva je proslavila plasman u finale baraža za Svjetsko prvenstvo.

Naravno, razlog tome je što je njihov protivnik, reprezentacija Rusije, suspendovana iz svih FIFA-inih i UEFA-inih takmičenja, pa su se Poljaci automatski plasirali dalje.

Finalnu utakmicu igrat će na domaćem terenu i to protiv pobjednika duela Švedske i Češke, a karata više - nema.

"Vjerovatno da imamo stadion za 100.000 ljudi, sve bi karte svejedno rasprodali", - kaže za Sport.pl Jakub Kwiatkowski, glasnogovornik poljske momčadi.

"Gotovo sve ulaznice prodate su u toku noći, odmah nakon službene objave", dodao je.

To znači da će se 29. marta na tribinama Šleskog stadiona pojaviti 54.000 navijača, a Poljaci samo čekaju ime protivnika, Švedsku ili Češku.

Šta umjesto polufinalne utakmice s Rusijom?

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Umjesto polufinala s Rusijom Poljaci bi se trebali sastati s reprezentacijom Škotske u Glasgowu u prijateljskoj utakmici.

Podsjetimo, Škotima je također otkazana polufinalna utakmica baraža s Ukrajinom, ali susret Poljske i Škotske još uvijek nije ozvaničen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi