Poljaci i Šveđani opet rekli 'NE' utakmici s Rusijom: "Odluka FIFA je neprihvatljiva, nećemo igrati"
Foto - EPA

Jasna poruka iz Saveza

Poljaci i Šveđani opet rekli 'NE' utakmici s Rusijom: "Odluka FIFA je neprihvatljiva, nećemo igrati"

Midhat Šljivak

Fudbalska reprezentacija Poljske vjerovatno neće igrati meč protiv Rusije u baražu za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Jučer su iz poljskog Saveza poslali jasnu poruku kako nemaju namjeru da igraju s Rusima zbog vojnog napada ove države na Ukrajinu.

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) danas je donijela odluku da se Rusi moraju takmičiti pod imenom Fudbalski savez Rusije, te da će biti bez zastave i himne.

Također, domaće utakmice odlukom FIFA igrali bi na neutralnom terenu i bez prisustva gledalaca, ali ni to nije pomoglo da se uvjere Poljaci da odigraju meč zakazan za 24. mart.

Odluku da neće igrati potvrdio je predsjednik FS Poljske Cezary Kulesza.

"Odluka FIFA je za nas neprihvatljiva s obzirom na ono što se dešava u Ukrajini. Ne želimo igrati. Naša pozicija ostaje ista - reprezentacija Poljske neće igrati utakmicu protiv ruskih fudbalera, bez obzira pod kojim imenom nastupili.", rekao je Kulesza.

Oglasi

Ovu odluku podržao je i Fudbalski savez Švedske, dok su Česi jedini za sada koji su spremni da nastupe.

"Nismo zadovoljni odlukom. Odluku nećemo promijeniti. Nisam zabrinut za naš status i eventualnu kaznu, imamo veliku podršku svijeta", rekao je predsjednik FS Švedske Karl-Erik Nilsson i dodao je:

"Nepravedna invazija Ukrajine zatvara vrata svim utakmicama s Rusijom. Tražimo da se otkažu mečevi s Rusijom. Nećemo igrati, oni se ne mogu takmičiti s nama dok ovo ludilo traje".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Utakmice baraža planirane su za 24. i 29. mart i vidjet ćemo na koji način će se sve završiti u ovom slučaju.

Treba svakako istaći da Evropska fudbalska federacija (UEFA) navodno razmatra isključenje ruskih klubova iz evropskih takmičenja, a odluka će biti donijeta u ponedjeljak 28. februara.

Top Komentari

Jupp
Tako je Poljaci! Samo ostro sa gownima. Slava Ukrajini!
11 2
Goran86
Fifa mafia kurwa ruska prodali se za saku dollara. Svaka cast Poljaci, Svedi
11 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti