I FIFA udarila na Rusiju: Neće se više zvati Rusija, a na himnu mogu zaboraviti!

Sankcije i u sportu

I FIFA udarila na Rusiju: Neće se više zvati Rusija, a na himnu mogu zaboraviti!

Eldar Ganibegović

I FIFA je uvela određene sankcije Rusiji.

Naime, iako su Poljska, Švedska i Češka jasno kazale da ne žele igrati na teritoriji Rusije baraž za Svjetsko prvenstvo u Kataru, s tim da je Poljska otišla i korak dalje s odlukom da nikako ne želi igrati protiv Rusije nakon agresije na Ukrajinu, svoj sud dala je i FIFA.

Razočarali su Poljake, s obzirom na to da će morati igrati utakmicu s Rusijom, no ne na teritoriji Rusije nego na neutralnom terenu i to bez navijača.

Također, Rusija se neće zvati tako, nego Fudbalski savez Rusije, a neće biti intonirana ni himna ove države.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Današnja odluka FIFA-e za nas je neprihvatljiva. Naš stav ostaje isti, a to je da reprezentacija Poljske neće igrati protiv Rusije u baražu za plasman na Svjetsko prvenstvo, bez obzira na to kako će se zvati ruska ekipa", rekao je predsjednik Fudbalskog saveza Poljske.

Prema prvobitnom planu, Rusija i Poljska su se trebale sastati 24. marta, a u drugom polufinalu Švedska čeka Češku. Dana 29. marta igrali bi se finale na teritoriji pobjednika duela Rusije i Poljske.

Top Komentari

snupi
Go.no smrdi bez obzira kako ga zoves.FIFA mafija.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi