U hotelu puno bogatih reprezentativaca, a na meti Porsche običnog čovjeka: "Ne znam zašto baš ja"

Dešava se

U hotelu puno bogatih reprezentativaca, a na meti Porsche običnog čovjeka: "Ne znam zašto baš ja"

Edmir Škorić

U Katowicama je trenutno smještena reprezentacija Poljske koja čeka svog rivala u finalu doigravanja za Svjetsko prvenstvo.

Poljaci su trebali gostovati u Moskvi u polufinalu doigravanja za odlazak na Mundijal u Katar, no zbog svih dešavanja i ruskog napada na Ukrajinu, FIFA je odlučila da Ruse suspenduje, a Robert Lewandowski i društvo čekat će pobjednika iz duela Švedska - Češka u finalu 29. marta.

Poljaci su u ponedjeljak počeli s okupljanjem u Katowicama, a prije meča finala doigravanja u Chorzowu, odigrat će prijateljski meč sa Škotskom u Glasgowu. Na to putovanje kreću u srijedu, igraju dan kasnije, a kući se vraćaju u petak.

Lewandowski je svakako najveća zvijezda reprezentacije Poljske, no unutar hotela Monopol u Katowicama gdje su Poljaci smješteni, također je nekoliko sjajnih igrača koji igraju za velike timove.

Ispred hotela gomila sjajnih i skupih automobila, ali je nastradao jedino Porsche koji pripada, interesantno, fizioterapeutu poljske reprezentacije Jaceku Jaroszewskom.

Jedan beskućnik je izgrebao kompletan Porsche, vjerovatno misleći da ga vozi neka od "bahatih nogometnih zvijezda", ali je to ipak bio automobil kojim se vozio jedan od članova medicinskog tima poljske reprezentacije.

"Nažalost, od svih, stradao je baš moj automobil. Ne zna se zašto, ali jedino moj je oštećen. Dogodilo se, šta se može", rekao je poljskim medijima Jaroszewski.

Incident se dogodio u ponedjeljak poslijepodne. Policijski službenici odjela za saobraćajni promet Pokrajinske policijske uprave u Katowicama, čekajući igrače, dobili su dojavu da je muškarac žicom izgrebao lijeva i desna vrata Porschea parkiranog ispred hotela.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Kada je uhapšen počinitelj ovog kaznenog djela, ispostavilo se da se radi o 56-godišnjek beskućniku koji je u prošlosti već privođen zbog brojnih krađa.

On je završio u policijskoj stanici, a zbog onoga što je uradio prijeti mu i do pet godina zatvora, naročito jer je osoba kojoj je ovo jedna u nizu kriminalnih radnji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi