Šveđani nakon baraža nazvali policiju: "Ovo je užasno!"

Poslije poraza od Poljske

Šveđani nakon baraža nazvali policiju: "Ovo je užasno!"

E. Ganibegović

U utorak su reprezentaciji Švedske srušeni snovi o nastupu na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Nakon što su u polufinalu baraža izbacili Češku, u finali je od njih bila bolja Poljska rezultatom 2:0 i izborila učešće na Mundijalu.

Švedski navijači nisu se mirili s tim, a naročito su na njihovoj meti bili Jesper Karlström i Marcus Danielson koji su krivci za dva gola koja je Švedska primila u ovoj utakmici.

"Švedski nogometni savez izvijestit će policiju o internetskoj mržnji koja se proširila nakon utakmice Poljska-Švedska protiv Jespera Karlströma i Marcusa Danielsona", napisao je na Twitteru Piotr Piotrowicz, švedski nogometni entuzijast.

[twitter]https://twitter.com/Piotrowicz17/status/1509119406680465414?s=20&t=bwLRCwnLWvrlYsgZnMVA6Q[/twitter]

Odmah nakon meča, na raznim društvenim mrežama počele su pristizati razne uvrede za dva pomenuta igrača. Obojica su dobili gomilu uvredljivih komentara.

Oglasi

Odmah nakon početka drugog dijela Karlström je u kaznenom prostoru faulirao Grzegorza Krychowiaka, koji je ušao u teren na poluvremenu. Sudac je dosudio jedanaesterac, koji je u 50. minuti iskoristio Robert Lewandowski za vodstvo Poljaka od 1:0. 

U 72. minuti Danielson je u jednostavnoj situaciji napravio kobnu grešku. U bezazlenoj situaciji loptu mu je ukrao Piotr Zielinski, našao se u situaciji jedan na jedan s golmanom i postigao pogodak i postavio konačan rezultat.

Švedski nogometni savez odmah je reagirao na mržnju prema igračima. Jesper Karlström i Marcus Danielson bili su prisiljeni onemogućiti komentare na svojim Instagram profilima.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Kontaktirali smo policiju i rečeno nam je da ćemo o tome biti obaviješteni", kaže Martin Fredman, švedski menadžer za sigurnost.

"Nama je to nažalost rutina koju imamo već nekoliko godina. Radi se o zaštiti naših igrača najbolje što možemo u preventivnoj situaciji. Ovo što se događa na internetu je strašno. Ima uvreda, glupih i neukusnih komentara. Sve je glupo, ali naravno nije sve kriminalno", dodaje Martin Fredman.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi