Polovičan učinak bh. klubova, vječiti rivali pred mnogo ozbiljnijim ispitima

Spuštena zavjesa na 1. pretkolo

Polovičan učinak bh. klubova, vječiti rivali pred mnogo ozbiljnijim ispitima

A. Beganović

Sinoćnjim utakmicama spuštena je zavjesa na 1. pretkolo evropskih klupskih takmičenja u kojem su bosanskohercegovački klubovi imali polovičan učinak.

Vječiti rivali, Sarajevo i Željezničar, uspješno su otvorili evropsku sezonu. Bez većih problema su "preskočili" Banants i Narvu Trans te su se kvalifikovali u 2. pretkolo Evropa lige gdje će ih pak čekati mnogo ozbiljniji protivnici.

Plavi s Grbavice u obje utakmice nadigrali su ekipu iz Estonije s tim da su u revanš meču odigranom na Grbavici izgledali bolje nego sedam dana ranije. Mnogo je igračkih promjena pretrpjela ekipa Željezničara i sasvim sigurno će novom šefu stručnog štaba Slobodanu Krčmareviću biti potrebno vrijeme da posloži kockice.

Već sutra je pred Plavim mnogo zahtjevniji meč protiv GOŠK-a, a u četvrtak i prvi duel sa Apollonom u 2. pretkolu Evropa lige nakon kojeg bi moglo biti jasnije koliko zapravo može novi Željezničar.

Sarajevo je imalo nešto zahtjevnijeg protivnika od svog vječitog rivala, no i Banants je ekipa koja je u ovom trenutku koplje ispod bh. klubova.

Slavili su izabranici Husrefa Musemića u oba susreta, a pored plasmana u 2. pretkolo gdje ih očekuje duel sa italijanskim predstavnikom (Atalanta ili Fiorentina), dobra stvar za Bordo ekipu je i to što su mladi igrači (Mujakić, Pidro, Resić) pokazali da se na njih može ozbiljno računati.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Široki Brijeg, koji je ruku na srce imao i najteži zadatak, nije uspio proći u 2. pretkolo. Dva remija sa Domžalama nisu bila dovoljna Širokobriježanima za plasman dalje. No, nemaju se čega stiditi u Širokom Brijegu. Protiv poprilično dobrog protivnika odigrali su dvije ravnopravne utakmice i možda im je samo malo više sportske sreće nedostajalo za uspjeh.

Aktuelni prvak, Zrinjski, nije se uspio dokopati 2. pretkola Lige prvaka. Bolji od Plemića u dva meča je bio slovački prvak, Spartak Trnava, no Zrinjski će imati priliku za popravni s obzirom da će svoju evropsku avanturu nastaviti u Evropa ligi gdje će u 2. pretkolu odmjeriti snage sa Vallettom.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bulle
Atalanta valjda to se vec ustanovilo.
1 4
ljiljan
kakva iscrpna analiza
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi