Polufinale Lige prvaka nije najveća radost u karijeri za Pochettina

Espanyol je ipak Espanyol

Polufinale Lige prvaka nije najveća radost u karijeri za Pochettina

Trener Tottenhama Mauricio Pochettino rekao je nakon sinoćnje utakmice protiv Manchester Cityja da to nije najveća radost u njegovoj trenerskoj karijeri.

Tottenham je izgubio na Etihadu 4:3, ali to je bio vrlo sladak poraz za navijače Spursa koji su se plasirali u polufinale zbog golova u gostima.

Ipak, bez obzira na to što je ovo sigurno najveći uspjeh u njegovoj karijeri, Pochettino je nakon meča za španski radio rekao da je veću radost doživio prije 10 godina.

Naime, on je tada, u svojoj prvoj sezoni kao trener, uspio da ostavi Espanyol u La Ligi i to u posljednjem kolu kada je njegova ekipa gostovala kod Almerije.

"Moja najveća radost otkad sam trener je bila kada smo se spasili od ispadanja jer znam šta je to značilo čitavoj porodici zvanoj Espanyol", rekao je Pochettino.

Inače, on je odmah nakon posljednjeg sudijskog zvižduka dao i svoje viđenje sinoćnje utakmice.

"Bilo je nevjarovatno - način na koji je sve završilo. Tako sam sretan, tako ponosan. Moji igrači su heroji zbog toga što su ovdje. Tako sam sretan zbog njih, zbog navijača", istakao je Pochettino nakon utakmice, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"U jednom trenutku se toliko stvari dešava u vašoj glavi. Razočarenje je bilo ogromno, ali onda su promijenili odluku. Zbog toga voliko fudbal. Danas smo pokazali karatker, bila je ovo nevjerovatna utakmica".

Njegov Tottenham će u polufinalu igrati protiv Ajaxa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi