Ruski huligani Englezima prijete smrću

Moglo bi biti svega u Rusiji

Ruski huligani Englezima prijete smrću

Edmir Škorić

Mediji na Otoku prenose kako su hiljade ruskih huligana spremne za rat s Englezima.

Kako je objavio list Express, u gradu Reutovu u blizini Moskve ruskui huligani namjeravaju da 'zarobe' navijače koji budu došli iz Engleske na Svjetsko prvenstvo.

Prije dvije godine na Evropskom prvenstvu u Francuskoj u gradu Marseilleu u neredima su učestvovali engleski i ruski huligani, pa postoji strah da će i u Rusiji biti ružnih scena.

Kako vlade spomenutih zemalja u posljednje vrijeme imaju loše odnose, to dodatno podgrijava tenzije i ruski ultrasi prijete Englezima, neki su čak prijetili smrću gostima koji dođu iz ovog dijela Evrope.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Sigurno je da će dosta engleskih navijača krenuti put Rusije za vrijeme Mundijala, pa će i policija očigledno imati pune ruke posla tokom turnira.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti