Pored Dilavera bio 'manji od makovog zrna', a u januaru potpisuje za Chelsea?

Ukrajinac blizu Londona

Pored Dilavera bio 'manji od makovog zrna', a u januaru potpisuje za Chelsea?

E. Škorić

Ruslan Malinovsky, ofanzivac Atalante, mogao bi od januara biti član londonskog Chelseaja.

Ukrajinac je ovog ljeta došao u Bergamo, ali nakon samo pola godine bi mogao promijeniti adresu, s obzirom da mediji u Italiji pišu da je blizu dogovora između Chelseaja i Atalante.

Claude Makelele ga je navodno preporučio Chesleaju, kojeg je Atalantin igrač oduševio s dva gola Litvaniji u kvalifikacijama za EP u dresu Ukrajine.

Iako je dijete Šahtara, za ovaj klub nije upisao nijedan zvanični nastup. Igrao je na posudbama u Sevastopolu i Zoryji, da bi 2015. godine prešao u Genk za dva miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U Atalantu je došao za 13,7 miliona eura, a sada će očigledno napraviti novi iskorak u karijeri.

Inače, bio je potpuno nemoćan u duelu Dinama i Atalante (4:0) u Ligi prvaka, kada su ga Emir Dilaver, Theophile Cahtrine i Perić "pojeli" kao i ostatak gostujućeg tima.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi