Amer Gojak zadao ogromne glavobolje Bjelici pred okršaj protiv Atalante

Bh. reprezentativac na terenu od prve minute?

Amer Gojak zadao ogromne glavobolje Bjelici pred okršaj protiv Atalante

E. Čaušević

Dinamo sutra u Zagrebu igra protiv Atalante utakmicu prvog kola grupne faze nove sezone Lige prvaka.

Već je postala tradicija da Dinamo gledamo u grupnoj fazi Lige prvaka, a tako će biti i ove sezone. Modri sutra igraju na Maksimiru, a protivnik će im biti Atalanta koja opravdano ima ulogu favorita u ovom okršaju.

Atalanta je prošle godine sve iznenadila sjajnim igrama i na kraju je ovaj tim zasluženo završio na trećem mjestu Serije A. Međutim, Dinamo je pokazao da se može nositi s jačim klubovima i igrači zagrebačkog kluba s mnogo optimizma dočekuju sutrašnji meč.

Trener domaćeg tima Nenad Bjelica spremio je svoj tim za meč protiv Atalante, ali za ovu utakmicu ima jednu veliku dilemu što se tiče sastava koji će zaigrati od prve minute.

Naime, Bjelica još uvijek nije siguran da li će od prve minute zaigrati Nikola Moro koji se tek oporavio od povrede ili će šansu dobiti bh. reprezentativac Amer Gojak koji u posljednje vrijeme igra u odličnoj formi.

Gojak je odigrao odlično u dresu bh. reprezentacije mečeve protiv Lihtenštajna i Armenija i bio je jedini na nivou, te je svojim igrama zadao glavobolje Bjelici koji očito zna da ne može tek tako ostaviti Gojaka na klupi.

Ako se uzme u obzir da se Moro tek oporavio od povrede onda je za očekivati da Gojak dobije prednost i nađe se na terenu od prve minute.

Vjerovatni sastav Dinama: Livaković, Perić, Leovac, Dilaver, Stojanović, Ademi, Gojak (Moro), Olmo, Hajrović, Oršić, Petković.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Što se tiče drugog bh. igrača Izeta Hajrovića očekuje se da on bude na terenu od prve minute. Podsjećamo, utakmica između Dinama i Atalante igra se od 21 sat.

Što se tiče kladionica jasno je da je Atalanta sufra favorit, ali kvota na Dinamo djeluje izuzetno primamljivo. Sigurno je da će za kladioničare ovo biti itekako zanimljiv par. U bogatoj ponudi kladionice MOZZART možete pogledati kvote za meč na Maksimiru i to OVDJE.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

milivoje
PETAK ?
0 1
konjnakvadrat
Kladionicari Atalanta, ili +2,5 gola??
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije