Porto došao na korak do titule

Iskoristili kiks Benfice

Porto došao na korak do titule

Fudbaleri Porta pobijedili su večeras na gostovanju Maritimo sa 1:0 u okviru 32. kola portugalskog prvenstva i na taj način su stigli na korak od nove titule.

Porto je na taj način savršeno iskoristio sinoćnji potpuno neočekivani kiks Benfice protiv Tondele na domaćem terenu i povećao prednost na pet bodova.

Ipak, nije sve tako dobro izgledalo po Porto na ovom susretu. Iako su domaći ostali sa desetoricom nakon 40 minuta igre jer je crveni karton dobio Abedzadeh, Porto nije uspjevao pronaći put do mreže sve do 89. minute kada je pogodio Marega. Do kraja meča domaći su dobili još jedan crveni karton i susret su završili sa devetoricom.

Porto nakon ove pobjede ima 82 osvojena boda, odnosno pet više od drugoplasiranih Benfice i Sportinga, dok je Maritimo ostao šestoplasirani sa 44 boda. Podsjetimo da su još samo dva kola ostala do kraja prvenstva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti