Krvavo jutro na stadionu Porta: Navijač izboden na smrt, njegova djevojka u kritičnom stanju

Sukob počeo još u Lisabonu

Krvavo jutro na stadionu Porta: Navijač izboden na smrt, njegova djevojka u kritičnom stanju

Endin Čaušević

Porto je jučer u gostima pobijedio ljutog rivala Benficu i matematički je osigurao novu titulu prvaka Portugala.

Porto je u sjajnoj utakmici koja se igrala u Lisabonu uspio da pobijedi sa 1:0 i to na najljepši mogući način u fudbalu - golom u sudijskoj nadoknadi.

Gosti su do gola došli u 95. minuti kada je Zaidu zatresao mrežu Benfice i donio tri boda Portu u ovom meču s kojima je ovaj klub i matematički osigurao titulu u domaćem prvenstvu.

Navijači Porta su nakon pobjede izašli na ulice i do ranih jutarnjih sati slavili novu titulu. Glavno slavlje bilo je na stadionu Dragao, ali nažalost nije moglo bez incidenta.

Naime, portugalski mediji objavili su jutros da je jedan od navijača Porta smrtno stradao na stadionu Dragao. Riječ je o 26-godišnjem Igoru Silvi koji je izboden na stadionu Porta od strane drugog navijača ovog kluba.

Navodno, sukob između njih je počeo još u Lisabonu na stadionu Benfice i nastavio se na Dragau tokom slavlja. Silva je izboden na smrt, a teško je povrijeđena i njegova djevojka koja je pokušala da mu pomogne i zaustavi tuču.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Ona je prevezena u bolnicu i nalazi se u teškom stanju. Nastradali navijač je došao u sukob s grupom navijača Porta na stadionu Luz, a oni su ga na kraju napali tokom slavjla u Portu i nažalost ubili.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi