I ranije su osvajali titule, ali ova je najslađa: Osvojena je u 95. minuti protiv ljutog rivala!

Portugal ima novog prvaka

I ranije su osvajali titule, ali ova je najslađa: Osvojena je u 95. minuti protiv ljutog rivala!

Eldar Ganibegović

Nakon jedne sezone pauze kada je titulu osvojio Sporting, Porto je ponovo prvak Portugala. 

Večeras je Porto u pretposljednjem kolu u derbiju s 0:1 golom Zaidua u 95. minuti savladao ljutog rivala, ekipu Benfice, i tako kolo do kraja šampionata osigurao titulu.

Zaidu, 24-godišnji nigerijski defanzivac, nakon pobjedonosnog gola briznuo je u plač.

Porto je prvi na tabeli s 88 poena, utakmicom više i devet bodova više od Sportinga koji više nema šanse da ih sustigne i odbrani titulu.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Preostalu utakmicu Porto za osam dana još igra protiv Estorila kada će na domaćem terenu proslaviti titulu, a 22. maja očekuje ih i finale portugalskog Kupa protiv Tondele u Oeirasu.

Ovo je za Porto 30. titula prvaka Portugala, a njihov večerašnji protivnik, Benfica, rekorder je s 37, a Sporting je ostao na 19.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi