VAR nema milosti i emocija, otac i sin iz Porta to najbolje znaju

Portu "ukradena" pobjeda

VAR nema milosti i emocija, otac i sin iz Porta to najbolje znaju

E. Škorić

Porto je slovio za velikog favorita sinoć na svom Dragau protiv Boaviste, ali je osvojio bod (2:2).

Boavista je čak vodila 2:0 kao veliki autsajder, ali je Porto uspio da se vrati, no nevjerovatno je na koji su način domaći ostali bez pobjede.

Sergio Oliveira je u 82. minuti s penala izjednačio na 2:2, a isti je igrač u 86. minuti imao još jednu veliku priliku da na identičan način donese Portu potpuni preokret. Pogodio je stativu...

I onda VAR drama u 89. minuti. Evanilson je postigao pogodak, počelo je veliko slavlje, treneru Sergiju Conceicau u zagrljaj je krenuo njegov sin Chico, koji je ušao u nastavku i koji je bio asistent kod poništenog gola.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Izgledalo je sve čisto, a onda je ustanovljeno da je Evanilson pri šutu loptu zakačio rukom i pogodak je poništen. VAR polako, ali sigurno postaje najveći strah nogometaša i više ne vrijedi unaprijed slaviti jer ionako će ti ljudi koji sjede u VAR sobama pronaći nešto što će poništiti pogodak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti