Okončan košmar Lihtenštajna u Portugalu: Na semafor se nije mogao upisati rezultat
Foto - Portugal football federation

11 golova u mreži gostiju

Okončan košmar Lihtenštajna u Portugalu: Na semafor se nije mogao upisati rezultat

M. Šljivak

Mlada fudbalska reprezentacija Portugala večeras je u Vizeli u kvalifikacionom meču za Evropsko prvenstvo pobijedila Lihtenštajn rezultatom 11:0.

U21 selekcija Portugala nije imala milosti prema slabašnom rivalu i već u prvom poluvremenu su gostima 'utrpali' devet golova.

Krenulo je sve u devetoj minuti. Nuno Tavares je zabio za 1:0, a tri minute kasnije zabija Almeida za 2:0.

Goncalo Ramos u 12. minuti povećava rezultat na 3:0, Fabio Silva već u narednom napadu četvrti put trese mrežu Lihtenštajna, a do 25. minute Ramos postiže još dva gola za 6:0.

Vieira je u 37. minuti iskoristio penal za 7:0, Ramos četvrtim golom već u narednom napadu zabija za 8:0, a konačnih 9:0 u prvom poluvremenu postavlja Fabio Silva u 44. minuti.

U nastavku meča Portugal je ipak malo spustio gas i zabio je još samo dva gola.

Strijelci za domaće bili su Tomas i Conceicao za konačan rezultat meča od 11:0.

Interesantno je da semafor na stadionu u Vizeli nije mogao da upiše rezultat, pa su se našla alternativna rješenja.

Lihtenštajn je u četiri odigrana meča primio čak 28 golova, a prethodno ih je Kipar dobio dva puta sa 6:0, a Grčka sa 5:0.

Promo

Top Komentari

Zoilomas
Cak i tabla nemoze da vjeruje vidi kako je isplazila jezik haha
4 0
user1605368976
Pa niste trebali do vrha je napuniti
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi