Portugalac mijenja Gattusa u Milanu?
(Foto: EPA)

Rossoneri traže trenera

Portugalac mijenja Gattusa u Milanu?

M. Šljivak

Gennaro Gattuso napustio je klupu Milana nakon godinu i po dana.

Rukovodstvo tima sa San Sira odlučilo je da se raziđe sa ovim stručnjakom nakon što tim nije uspio da se plasira u Ligu prvaka, a već uveliko traje potraga za njegovim nasljednikom.

Prvi kandidat za novog trenera je Sergio Conceicao, portugalski stručnjak koji je imao jako dobre rezultate sa ekipom Porta.

Vlasnici Milana, grupacija Elliott, želi stranca na klupi. Za sada je Conceicao glavni izbor i vrlo lako bi se moglo desiti da ovaj 44-godišnjak preuzme Rossonere.

Conceicao je kao igrač imao dugogodišnju karijeru u Italiji. Igrao je za Lazio, Parmu i Inter, a trenersku karijeru je počeo u belgijskom Standardu.

Tu je imao ulogu pomoćnika, a samostalno je radio u Olhanenseu, Academici, Bragi, Vitoriji Guimaraeš i Nantesu.

"Ovo nije bila nimalo lagana odluka za mene"

Milanov glavni cilj pred početak sezone bio je da se konačno vrate u Ligu prvaka, ali tim koji je predvodio Gennaro Gattuso to nije uspio da ostvari.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Gattuso je ove sezone bio pod nevjerovatnim pritiskom i očito je da to više ne može podnijeti. Italijanski stručnjak je izjavio jutros da napušta Milan i ta vjeruje da je to odluka koju je jednostavno morao donijeti.

"Odluka da napustim klupu Milana nije lagana, ali je to odluka koju sam morao donijeti. Nema određenog trenutka zbog kojeg sam to odlučio, ali kada sumiram ovih 18 mjeseci onda je vrijeme da se nešto mijenja", rekao je Gattuso.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi