Gattuso jučer napustio Milan, a već danas pronašao novi posao

Sve već dogovoreno?

Gattuso jučer napustio Milan, a već danas pronašao novi posao

E. Čaušević

Gennaro Gattuso jučer je potvrdio da napušta klupu Milana nakon 18 mjeseci i da će sreću potražiti u nekom drugom klubu.

Gattuso nije uspio s Milanom izboriti mjesto koje vodi u Ligu prvaka što je ove sezone bio glavni cilj. Odmah nakon završetka sezone saopštio je da odlazi i da je veliki pritisak jednostavno nešto s čime se više ne može nositi.

Ovaj stručnjak na klupi Rossonera proveo je 18 mjeseci, a izjavio je da se od dolaska na San Siro nije "pošteno" naspavao jer je pritisak bio sve veći i veći.

Gattuso je imao ugovor na još dvije godine, no poručio je da odlazi čista obraza i čak nije htio da uzima obeštećenje na koje je imao pravom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Međutim, čini se da on neće dugo čekati na novi posao jer je već dobio novu ponudu. Italijanski mediji objavili su danas da je Gattuso u pregovorima sa Sampdorijom i da su već sve dogovorili.

Kako piče CalcioMercato oni su dogovorili saradnju za naredne tri sezone, a zvanično će sve biti objavljeno u narednih nekoliko dana.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi