Portugalcima stiže velika pomoć u borbi protiv korone: Mendes sve započeo, uključio se i Ronaldo

Donirat će novac za kupovinu medicinskih pomagala

Portugalcima stiže velika pomoć u borbi protiv korone: Mendes sve započeo, uključio se i Ronaldo

E. Škorić

Portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo (35) slijedit će primjer svog agenta Jorgea Mendesa, koji je počeo s nabavkom medicinske opreme kako bi bolnicama u Portugalu osigurao neophodna sredstva za rad.

Evropa se sedmicama bori s pandemijom Covid-19 i slavni nogometni agent krenuo je u humanitarnu akciju prikupljanja sredstava za portugalske bolnice. On je do sada nabavio 200.000 individualnih zaštitnih kompleta. Također, želi kupiti i 50.000 maski...

Kako je objavio madridski list AS, Mendes je svoju incijativu objasnio nekolicini nogometaša, među kojima i Ronaldo, pa će i oni zajedno s njim krenuti da doniraju sredstava za bolnice, kako bi se što lakše dobila bitka s koronavirusom.

Glasnogovornica Gestifutea, firme kojom upravlja Mendes, Manuela Brandao istaknula je inicijativu na društvenim mrežama:

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

"Uprkos zdravstvenoj nuždi koja utječe na našu zemlju, Jorge Mendes i Gestifute se obvezuju da će doprinijeti jačanju resursa koji služe bolničkim ustanovama u borbi protiv virusa Covid-19. U tom je smislu Jorge Mendes naručio (s isporukom planiranom za prvu sedmicu aprila) tri ventilatora, koji će služiti u dvije bolnice na sjeveru zemlje".

Ronaldo je trenutno u rodnoj Madeiri u koju je doputovao još početkom marta, kada mu je majka završila u bolnici usljed moždanog udara. Portugalac se nalazi u karantinu i već neko vrijeme nije u Torinu, gdje se nalaze ostali igrači, izuzev Higuaina, Khedire, Coste i Pjanića, koji su također otišli u svoje zemlje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi