Posljedice Candrevine "bombe": Redaru odstranjena slezena

Posljedice Candrevine "bombe": Redaru odstranjena slezena

Inter je u prošlom kolu Serije A poražen u Torinu od istoimene ekipe, a osim Nerazzurra bio je tu užasan dan i za jednog redara na stadionu.

Naime, u 23. minuti susreta fudbaler Intera Antonio Candreva je izveo slobodan udarac, ali nije bilo opasnosti po gol Torina jer je Italijan poslao loptu na tribine stadiona.

Ona je, međutim, tamo pogodila jednog redara, 25-godišnjeg Marca Rapisardu.

Rapisardov pogled je bio okrenut ka tribinama u momentu kada je Candreva uputio udarac, pa nije vidio loptu koja ide prema njemu velikom brzinom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nakon što ga je lopta pogodila u donji dio leđa, redar je prevezen u bolnicu gdje je konstatovano da je zadobio unutrašnje krvarenje. On je odmah operisan, a morala mu je biti odstranjena slezena.

Torino i Inter su nesretnom Rapisardu, inače studentu, uručili poklone nakon incidenta, a od sada će biti promijenjeno i mjesto gdje redari stoje na tribinama stadiona u Torinu, kako bi se u budućnosti spriječile ovakve nesreće.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi