Posljednji crveni karton u karijeri Rocchi dao igraču Juventusa i Džeki je bilo smiješno

Poznati sudija rekao "zbogom"

Posljednji crveni karton u karijeri Rocchi dao igraču Juventusa i Džeki je bilo smiješno

A. Čaušević

Serija A, ali i Evropa su ostale bez jednog od najboljih sudija nakon što je Gianluca Rocchi završio dugogodišnju karijeru.

Rocchi je već godinama u grupi elitnih arbitara, a pištaljku je okačio o klin nakon 263. odsuđene utakmice. Posljednja na kojoj je dijelio pravdu bio je duel Juventusa i Rome.

Nakon što posljednji put puhnuo u pištaljku igrači oba tima su mu pripremili špalir, a Giorgio Chielini i Edin Džeko su mu uručili specijalizovane dresove sa brojem 20 koliko je trajala njegova sudijska karijera.

Tom prilikom igrači Juventusa koji su slavili Scudetto su Rocchija poprskali sprejem, a sudbina je htjela da upravo igraču Stare dame ovaj sudija dodijeli posljednji crveni karton u karijeri.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kada je našao krivca zašto je bijela pjena završila na njegovoj glavi Rocchi je našrao krivca. Bio je to Juan Cuadrado koji je na kraju i pocrvenio.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Chwilla
Ovako su i Salema ispratili sa jagnjetinom ????
9 0
Penderinos
Nije smiješno , sa ce lik propustiti naredne utakmice u idućoj sezoni
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi