Poštena izjava Rafe Beniteza pred finale Lige prvaka

Ne cijeni samo svoje, već i tuđe

Poštena izjava Rafe Beniteza pred finale Lige prvaka

Španski trener i nekadašnji šef stručnog štaba Liverpoola i Real Madrida Rafael Benitez komentarisao je finale Lige šampiona koje treba da se odigra u subotu navečer u Kijevu. 

Naravno, u velikom finalu sastaće se Liverpool i Real Madrid, a Benitez smatra da Redsi imaju šanse da pobjede i osvoje novu titulu prvaka Evrope. Također, Španac je poredio 'svoj' Liverpool iz 2005. godine i ovaj današnji i priznao da da Jurgen Klopp ima bolju ekipu.

"Svi govore o nekom istanbulskom čudu, ali mislim da je današnji tim bolji. Ako pričamo o novcu koji je uložen, ja sam imao budžet od 20 miliona funti, a ovaj tim košta daleko više. Naravno, imali smo Gerrarda, ali i igrače poput Xabi Alonsa ili Hamanna. Imao sam dobar balans u ekipi. Ovaj tim također ima balans sa tri igrača naprijed koja mogu praviti razliku. Mi smo tada imali možda samo jednog takvog. Što se tiče kvaliteta ekipe, mislim da prednjači Kloppov Liverpool, posebno u napadu", rekao je Benitez pa se osvrnuo i na eventualni ishod utakmice.

"Real ima iskustvo igranja ovakvih mečeva, ali i kvalitet. Ipak, mislim da Liverpool ima šansi da pobijedi. Imaju intenzitet, kvalitet, želju i strast", rekao je Benitez.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Podsjetimo, finale je na rasporedu u subotu od 20.45 sati na Olimpijskom stadionu u Kijevu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi