Trener Evertona objasnio zašto je izveo Keana iz igre i nije bio uopšte uvjerljiv
Duncan je rekao da nije izveo Keana zbog loše igre

Duncan Ferguson je mogao bilo kojeg drugog igrača izvesti iz igre, ali se odlučio za Keana

Trener Evertona objasnio zašto je izveo Keana iz igre i nije bio uopšte uvjerljiv

S. Pašalić

Moise Kean neće po dobrom upamtiti meč protiv Manchester Uniteda.

Napadač Evertona, koji se ove sezone dosta muči je danas ušao u igru u 70. minuti, ali ga je trener Ferguson neočekivano izveo iz igre u 89. minuti, a Oumar Niasse je upisao svoj prvi nastup ove sezone za Everton.

Mladi Italijan nije bio raspoložen nakon poteza Fergusona pa se odmah zaputio u svlačionicu, a trener Evertona nije htio ni pogledati u njega.

Ipak, nakon meča, Ferguson je objasnio svoje potez i istakao da izmjena nije izvršena zbog lošeg nastupa Keana.

"Znate šta, to nije bilo zbog nastupa Moisea Keana", rekao Duncan Ferguson nakon meča protiv Uniteda je za Sky Sports.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Samo sam trebao napraviti izmjenu da ukradem malo vremena, to je sve. Imam toliko napadača na klupi pa sam odlučio da izvršim tu izmjenu. To nije bilo ništa protiv Moisea Keana", dodao je Ferguson.

Iako je trener Evertona dao svoje objašnjenje, treba istaći da je Kean igrao jako loše dok je bio u igri i nije puno pomogao svom timu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti