Postignut dogovor, Claudio Ranieri se vraća!

Preuzima Sampdoriju

Postignut dogovor, Claudio Ranieri se vraća!

E. Škorić

Italijanski trener Claudio Ranieri vraća se evropskom nogometu.

Ranieri je imao uspješnu avantur s Leicesterom u Engleskoj gdje je senzacionalno osvojio Premier ligu, a potom je treniroa Nantes i Fulham, pa kratko vrijeme i Romu.

Nije dugo bez angažmana nakon što je napustio Olimpico, budući da je sada pred novim izazovom u Seriji A.

Kako javlja italijanski novinar Fabrizio Romano, Ranieri je postigao dogovor sa čelnicima Sampdorije i ubrzo će biti imenovan za trenera tima iz Đenove.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ranieri ima bogatu karijeru, a u Seriji A je radio kao trener Rome, Juventusa, Intera, Parme, Fiorentine, Napolija, Cagliarija, dok je u inostranstvu vodio Valenciju, Chelsea, Monaco, reprezentaciju Grčke...

Sampdoria je na dnu tabele poslije sedam kola Serije A i ima samo tri boda, pa Ranierija čeka puni posla, no 'mirna luka' udaljena je za sada svega tri boda... Nakon reprezentativne pauze, Đenovljani dočekuju Romu i to bi mogao biti debi Ranierija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi