Sampdoria odustala od Gattusa, sada pregovaraju s Ranierijem

Traže novog trenera

Sampdoria odustala od Gattusa, sada pregovaraju s Ranierijem

E. Čaušević

Sampdoria je prije nekoliko dana objavila da Eusebio Di Francesco više nije trener ovog kluba.

Čelnici Sampdorije odlučili su se zahvaliti Di Francescu na saradnji nakon očajnih rezultata u dosadašnjem dijelu sezone. Klub želi pitanje novog trenera riješiti u reprezentativnoj pauzi, te se nadaju da će se Sampdoria vratiti u sredinu tabele.

Italijanski mediji prenose da je predsjednik Massimo Ferrero već obavio razgovor s nekoliko kandidata, te da je trenutno najbliži klupi ovog kluba Claudio Ranieri.

Ranieri je danas obavio razgovor s čelnicima Sampdorije i dao im je svoje uslove. Mnogi vjeruju da će Ferrero pristati na to, te da će Ranieri u narednim danima biti izabran za novog trenera Sampdorije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Klub je želio dovesti i Gennara Gattusa, ali se Massimo Ferrero nije mogao dogovoriti s njim oko visine plate, te su odustali od angažmana bivšeg trenera Milana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi