Postignut dogovor između Slobode i Sloge: Novi premijerligaš domaćin na Tušnju
Danima su dvije strane vodile medijski rat, padale su 'teške riječi', ali je sada sve riješeno

Dva premijerligaša u novoj sezoni na istom stadionu

Postignut dogovor između Slobode i Sloge: Novi premijerligaš domaćin na Tušnju

S. Mlaćo

Tuzla će u novoj sezoni imati dva premijerligaša. Naime, Slobodi se u elitnom rangu bh. nogometa pridužila Sloga Simin Han, koja će svoje utakmice također igrati na Tušnju.

Po okončanju sezone dva kluba vodila su pravi medijski rat oko toga ko ima pravo da igra svoje domaće utakmice na Tušnju. Iz Slobode su istakli da je stadion prezauzet te da Sloga potraži drugo rješenje, dok su iz Simin Hana bili jasni kazavši da je stadion Gradski te da FK Sloboda ne može donijeti odluku o tome da li oni mogu igrati svoje utakmice na istom. 

Na kraju je dogovor ipak postignut te će Sloga Simin svoje utakmice igrati na Tušnju. Ovaj klub je svoje utakmice u Prvoj ligi Federacije BiH igrao na stadionu u Simin Hanu koji ne ispunjava uslove za elitni rang takmičenja.

"Na poziv čelnih ljudi JU Tušanj održali smo sastanak sa čelnistvom Slobode i mogu vam reći da smo dogovorili sve uslove, prije svega one tehničke prirode, za odigravanje utakmica Sloge buduće Tuzla City na Tušnju. Prije žrijebanja parova obavijestit ćemo i Savez kako bi jednu sedmicu mi, a drugu Sloboda bila domaćin. Hvala svima, kako čelnicima Slobode tako i čelnicima JU Tusanj. Želja nam je da budemo pravi sportski rivali", kazao je direktor Sloge Almir Husić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Dogovor je postignut. Bilo je tih nekih manjih problema prije svega zbog infrastrukture i kvaliteta travnjaka. Sastanak je protekao u korektnoj atmosferi i očekujemo da budemo pravi sportski rivali. Rekao sam i ranije da se dogovorom sve može riješiti", jasan je bio prvi čovjek Slobode Senad Mujkanović.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

endikerol09
Zamisljam na sta ce lici teren u novembru mjesecu
13 0
Izet Ferhatbegovic
Teren će izgledati bolje od stadiona bilo kojeg u BiH kad bude Azmir finasiro,evropski Tušanj
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi