Wayne Rooney napušta Everton i Englesku
Po prvi put u karijeri odlazi van Engleske (Foto: EPA)

Oproštaj od tima sa Goodisona

Wayne Rooney napušta Everton i Englesku

M. Šljivak

Wayne Rooney počeo je pregovore o posve neočekivanom transferu.

Karijeru bi 32-godišnji ofanzivac mogao nastaviti u američkoj MLS ligi, a interes za njegovo angažovanje pokazao je DC United.

Ekipa iz Washingtona najavila je potpisivanje velikog imena tokom ljeta. Povezivali su se da dovođenjem Fernanda Torresa i Carlosa Teveza, ali na kraju su se odlučili na Rooneyja.

Razgovori između dvije strane su već počeli. Wayneov agent Paul Stretford uveliko pregovara sa čelnicima američkog tima i za sada pregovori teku jako dobro.

Everton je spreman da se odrekne Rooneyja nakon samo jedne sezone u klubu po povratku iz Manchester Uniteda. Izvjesno je da će on na kraju i otići i po prvi put će zaigrati van Premiershipa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ljetni prelazni rok u MLS ligi otvara se 10. jula i vrlo vjerovatno da će ova liga biti bogatija za još jedno veliko ime.

Rooney je ove sezone nastupio 31 put za Everton u Premier ligi i postigao je 10 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi