Nogometaš Leotara igrao rukom u svom šesnaestercu, no sudija nije pokazao na bijelu tačku

Penal ili ne?

Nogometaš Leotara igrao rukom u svom šesnaestercu, no sudija nije pokazao na bijelu tačku

E. Škorić

U toku je susret 20. kola Premijer lige BiH između Posušja i Leotara, a u prvih 45 minuta viđena su čak dva gola i jedna jako diskutabilna situacija.

Iako je teren jako neuslovan za igru zbog obilnih padavina, na Mokrom docu su postignuta dva gola. Posušje je rano poveo golom Bobana, ali se gosti iz Trebinja ubrzo vraćaju, pošto je Handžić glavom pogodio u devetoj minuti.

Osim ta dva gola, viđena je i situacija koja svakako ide u rubriku onih "sumnjivih". Jedan od igrača Leotara igrao je očito rukom u svom kaznenom prostoru, ali sudija se nije oglašavao.

Protesti domaćih bili su uzaludni, odluka se naravno nije promijenila, niti postoji VAR koji bi mogao da sugeriše da se radi o kaznenom udarcu.

Iako je u petak počeo nastavak sezone, već postoji niz pritužbi na suđenje. Širokobriježani nisu bili zadovoljni suđenjem u Banjaluci nakon poraza od Borca (1:0), a jučer su iz FK Sloboda iskazali nezadovoljstvo kako je sudio Frano Jelić njihov meč protiv Sloge Meridian u Modriči.

Diskutabilan je bio momenat kada je Sloga dala gol za 2:2. Golman gostiju iz Tuzle Semir Bukvić ostao je da leži na travi nakon duela sa domaćim igračem. Tražili su gosti prekršaj u napadu, ali je gol ipak priznat.

Suđenje nikada ne bi trebalo da bude u prvom planu, no već drugog dana brojne kritike na račun "ljudi u crnom", koji itekako znaju da pogriješe.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Interesantno je da se u oba slučaja ovog vikenda radi o mečevima timova koji se grčevito bore za opstanak. 

Sloboda je pretposljednja na tabeli sa 20 bodova, Leotar ima 21, Sloga 22, a Posušje 23 boda. Pred nama je mnogo važnih utakmica i svaki bod u konačnici može da presudi, ali i svaka loša sudijska odluka može da bude jako štetna za neki od premijerligaša.

Top Komentari

user1655831611
Nisam gledao ali na ovoj slici se vidi da je cist penal ruka bila daleko od tijela i branila da prode kroz pbrani
4 0
papagaj
Sabrija kralju, sve ti redom, šta mi sve trpimo
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi